Seizoen 2023 wedstrijdverslagen

Dit seizoen stonden er weer 10 competitie wedstrijden op de agenda. Wat
was het weer een seizoen waar veel beleefd is! Het begon allemaal in
Putten waar er direct een 3e plaats werd gehaald. Dit beloofde een mooi
seizoen te worden en dat werd het!

Putten (indoor)
Resultaat:
1e run 64,82
2e run 62,95

De eerste wedstrijd van het seizoen en voor de rattle ook de eerste wedstrijd met het nieuwe HEMI motorblok! Omdat er voor dit nieuwe blok een nieuwe afstelling nodig was hebben we voor de zekerheid de motor heel rijk gezet zodat hij niet kapot zou gaan, vanaf deze afstelling konden we de rest van het seizoen toewerken naar de optimale afstellingen. Doordat hij nog veel te rijk stond hebben we de optimale touren niet gehaald en zijn we 2x net boven de 60 meter gestrand. Dit was goed voor een 3e plek.

Langedijk
Resultaat:
89,42 meter

De eerste competitiewedstrijd van het seizoen, na veel geleerd te hebben in putten over het nieuwe blok gingen we vol vertrouwen naar langendijk. Helaas is er in de eerste run een olieslang los geschoten en zijn we veel olie verloren waardoor het gas op 89 meter werd dichtgegooid. Achteraf hebben we ook het bok uit elkaar moeten halen omdat de krukaslagers beschadigd waren. Niet het resultaat waar we op hoopten maar alsnog een mooie wedstrijddag.

Oudenhoorn
Resultaat:
90,26 meter

Oudenhoorn, de thuiswedstrijd van sledge hammer. De rattle liep mooi alleen stond deze nogsteeds (veel) te rijk en hebben we de finale niet gehaald. We hebben deze wedstrijd al een stuk armer gereden dan in putten. Toch willen we niet te grote stappen nemen om te voorkomen dat het blok kapot draait. Wel is de motor heel gebleven en hadden we weer nieuwe data voor de volgende wedstrijden. Ook hebben we de avond weer zeer goed afgesloten in de vip tent van de sledge.

Loerbeek
Resultaat:
1e run FP
2e run 83,26

De eerste full pull met de HEMI! Voor de eerste keer dit seizoen trokken we ook mooie full pull met het nieuwe blok. Het was een mooie avondwedstrijd met een goede baan, de sleepwagen stond mooi afgesteld dat we met zijn alle in de finale konden rijden. Omdat de trekker toch nog te voorzichtig stond afgesteld konden we de finalerun niet bij de rest blijven en stonden we op 83meter stil. Wel is de wedstrijd zonder schade verlopen.

Stroe
Resultaat:
1e run 94,18 meter
2e run 83,28 meter

Zoals elk jaar was stroe weer een onstuimige baan met veel stof en weinig grip. Toch konden wij door het aanpassen van de bandenspanning goed wegkomen en een prima resultaat neer kunnen zetten. We mochten door naar de finale en zijn hierin 4e geworden. Deze wedstrijd zijn we zonder schade doorgekomen, ook komen we steeds dichterbij de goede afstelling en klimt de trekker steeds meer in touren. Het doel is aan het eind van het seizoen een betrouwbare en sterke trekker te hebben. Wel zaten bij deze wedstrijd de kleppendeksels niet helemaal goed vast waardoor de rattle een beetje olie verbrande op de uitlaten.

Made
Resultaat:
92,84 meter

Helaas in made geen finale gehaald, wel hebben we twee runs gereden (proeftrek overgedaan). Doordat de motor nog niet optimaal presteerde en achteraf de banden veel te zacht stonden had de rattle moeite om wielspin te krijgen. Hierdoor konden we geen finale rijden, wel was made weer een geweldig weekend met hele gezellige avonden en leuke wedstrijddagen. We waren met 30 rattle leden afgereisd naar made voor het weekend en hebben maximaal genoten.

Putten
Resultaat:
90,23 meter

Beachpull Putten, het was dit jaar boven de 30 graden op de wedstrijddag. Heerlijk weer voor een mooie wedstrijd. De two wheel drives zouden s’middags aanhaken, alleen omdat de wedstrijd bleef uitlopen is het uiteindelijk een floating finish geworden om 7 uur s’avonds. Deze run ging goed, de motor reageerde goed op de aanpassingen die we hadden gedaan. Toch is volgens ons
idee het maximale nog niet bereikt en zit er nog meer in, terug naar de werkplaats dus en op naar volgende wedstrijd. Voorderest waren er geen schades deze wedstrijd.

Lochem
Resultaat:
76,35 meter

Op de dag van Lochem was het nog onzeker of we zouden rijden, het was een hele regenachtige dag en de voorspellingen waren ook niet goed. Toen we aankwamen was het wedstrijdterrein ook al een grote modderbenden en stonden de sleeptrekkers al klaar. Toch door fanatieke vrijwilligers werd er optijd het zijl op de baan gedaan zodat de baan goed bleef. Onze klasse reed floating finish vanwege tijdsgebrek, en omdat wij de baan slechter hadden in geschat dan deze echt was stonden onze banden te zacht voor de wedstrijd, hierdoor maar tot 76,35 meter gekomen.

Alphen
Resultaat:
93,25 meter

We hadden voor alphen net weer het blok in elkaar na de schade uit Hongarije, er zijn wat aanpassingen gedaan aan de afstelling van de ontsteking en de blower. In de hoop dat we op de laatste competitiewedstrijd van het jaar de perfecte afstelling konden vinden. Het weer zat niet mee die dag, het was heel regenachtig. Door tijdsgebrek door het slechte weer hebben we ook weer een floating finish gereden. We haakte aan, de motor trok goed weg en had gelijk grip. De touren schoten omhoog en we kwamen goed weg. Uiteindelijk resulteerde dit in een 2e plek net onder slegde hammer. Uit de data bleek dat we nu toch een goede afstelling hebben gevonden, de temperaturen waren goed. En ook de druk van de blower en de touren waren optimaal. En gelijk met een goede afstelling 2e geworden. Nu zijn we er klaar voor om volgend seizoen er vanaf het begin vol tegenaan te gaan!